Hoe gebruik je AI in D5 Render?

AI-gestuurd architectuurontwerp leidt ons naar een nieuw tijdperk. Ontwerpers genieten van nieuwe tools die de productiviteit verhogen met AI in D5 Render. We leggen je uit hoe je er zelf mee aan de slag gaat.

Gepubliceerd op 
16/9/2024

D5 Render is er altijd op gericht geweest om verbluffende 3D renders voor iedereen toegankelijk te maken. Sinds de release van D5 2.6 gaan ze nog een stap verder en voegen ze ook de kracht van AI toe.

Van moeiteloze ruimtelijke ontwerpen tot directe optimalisaties, de baanbrekende AI-functies van D5 Render zijn niet zomaar toeters en bellen; ze herdefiniëren het creatieve proces radicaal.

Moeiteloze ruimtelijke conceptgeneratie met AI: D5 Hi

Voer je ontwerpideeën en voorkeuren in met behulp van prompts of upload een ruwe schets van de indeling van je ruimte, een kale schets van je droomkamer of zelfs een beeld als inspiratie. D5 Hi vertaalt vervolgens je creatieve input met verbazingwekkende nauwkeurigheid naar visuele mogelijkheden. Gebruik ze als uitgangspunt voor gedetailleerde ontwerpplannen of gezamenlijke discussies met de betrokken partijen.

Eenvoudigere optimalisaties

1. Omgeving instellingen met één klik: AI Atmosphere Match

Creëer een adembenemende sfeer die goed aanvoelt met één klik. Het enige wat je hoeft te doen, is een referentiebeeld uploaden dat precies de sfeer weergeeft die je wil. De AI Atmosphere Match analyseert de belangrijkste kenmerken van het referentiebeeld en vertaalt die naar de instellingen in D5.

Binnen enkele ogenblikken wordt je ontwerp getransformeerd met het perfecte licht en de juiste weersomstandigheden, of het nu gaat om de zachte gloed van een zonsondergang of de dramatische intensiteit van een stormachtige nacht. De tool maakt gebruik van een neuraal netwerk voor kleuroverdracht om ervoor te zorgen dat de tinten van je ontwerp naadloos aansluiten op het referentiebeeld, voor een meeslepende visuele ervaring.

2. Makkelijk materiaal bewerken: AI Material Match & AI-generated Material Texture Maps

  • AI Materiaal Match

Importeer je model in de D5-scène, selecteer het model in de bronnenlijst, klik met de rechtermuisknop en kies "AI Materiaal Match". D5 past meteen een geschikt materiaalsjabloon toe, dat een groot aantal veelgebruikte materialen en texturen omvat.

  • AI-gegenereerder Materiaaltextuur Maps

Creëer fotorealistische materialen in enkele minuten zonder uren te hoeven zoeken naar compatibele texture maps of parameters te hoeven aanpassen. Laat het aan AI over om de textuur te analyseren en te genereren.

  • AI Make Seamless

Met één klik naadloze texturen voor perfecte materialen.

  • AI Ultra HD Textuur

Upgrade de textuur resolutie tot 4K en verwijder ruis en onvolkomenheden van fuzzy en korrelige maps.

3. Gestroomlijnde post-productie: AI Enhancer (bèta)

AI Enhancer (bèta) in D5 Render verbetert verschillende elementen in je renders, zoals belichting, materialen, personages, voertuigen en vegetatie. Deze tool maakt selectieve gebiedsverbetering mogelijk met drie intensiteitsniveaus - zwak, normaal en sterk - waardoor je renders gedetailleerder en realistischer worden. Bovendien verbetert het AI Enhancer Channel de nauwkeurigheid van de gebiedselectie, waardoor je precieze controle hebt over de verbeteringen. Je kan alle verbeteringstaken volgen en bekijken in je D5 account, waardoor je een uitgebreide geschiedenis krijgt van de renderverbeteringen.

Ontwerpen op een hoger niveau

Ontwerpers hebben de dagen van het tekenen met potlood en liniaal meegemaakt, het tijdperk van CAD ter vervanging van tablets, en maken nu een verschuiving mee van 2D naar 3D, en de geleidelijke betrokkenheid van AI bij het project. "Sommige ontwerpers noemen AI 'magie'. Technologie heeft, net als magie, mensen nodig om goed toegepast te worden. AI zal het ontwerpen zelf veeleisender maken, dus we moeten die vraag bijhouden", aldus Studio of Urban Studies.

D5 Render is meer dan een hulpmiddel, het revolutioneert het ontwerpproces en maakt het toegankelijk voor iedereen. Maar ontdek het vooral zelf en start nu meteen je trialversie!

Aan de slag met D5 Render

Voor ontwerpers die grenzen willen verleggen.

Probeer gratis