D5 Render 2.8 | Geavanceerde AI Enhancer, 22 Nieuwe Functies en 190+ Nieuwe Assets!

D5 Render 2.8 is net uitgebracht, met een reeks nieuwe functies en verbeteringen die zorgvuldig zijn ontworpen om uw renders naar een hoger niveau te tillen. Deze nieuwste versie richt zich op het verbeteren van detail, lichteffecten, workflow-efficiëntie en meer. Laten we de uitgebreide updates van D5 Render 2.8 verkennen.

Gepubliceerd op 
15/7/2024

AI Enhancer (bèta): Detail en Precisie Verhogen

De AI Enhancer-tool is een opvallende nieuwe functie in D5 Render 2.8. Het verbetert verschillende elementen in je renders, zoals verlichting, materialen, personages, voertuigen en beplanting. Deze tool maakt selectieve gebiedsverbetering mogelijk met drie intensiteitsniveaus — zwak, normaal en sterk — waardoor je renders gedetailleerder en realistischer worden. Daarnaast verbetert het AI Enhancer-kanaal de nauwkeurigheid van gebiedsselectie, waardoor je nauwkeurige controle over verbeteringen krijgt. Je kunt alle verbeteringstaken volgen en bekijken binnen je D5-account, wat een uitgebreid overzicht biedt van je rendering-verbeteringen.

Geavanceerde Lichteffecten

Verlichting is cruciaal bij renders Daarom introduceert D5 Render 2.8 verschillende verbeteringen om dit onderdeel te beheren:

Geoptimaliseerd Semi-Transparant Effect

Bereik verbluffende effecten zoals gekleurd glasverloop door de optie 'Beïnvloed door Licht' in te schakelen. Het aanpassen van de transparantie-waarde en het gebruik van zwart-wit kaarten om het transparantie-patroon te regelen, zorgt voor dynamische licht interactie.

Zonlicht Caustics

Deze functie simuleert realistische zonlichtbreking en -reflectie, waardoor je HDRI-scènes worden verbeterd met instelbare intensiteit en zachtheid. Schakel de caustics-optie in voor 'Aangepaste', 'Transparante' en 'Water' materiaal templates om caustics effectief weer te geven.

Regenboog Flares Effect

Voeg een kleurrijke halo rond de zon toe, waardoor camera-effecten uit de echte wereld worden nagebootst en diepte aan je buitenomgevingen wordt toegevoegd.

Verbeterde HDRI Hemelkleur

De nieuwe 'Hemelkleur' optie voor HDRI stelt je in staat de tint en verzadiging aan te passen, waardoor je controle krijgt over de kleur en intensiteit van de hemel. Deze functie helpt je de perfecte sfeer in je scènes te creëren, of je nu streeft naar een levendige dag of een subtiele, atmosferische setting.

Geoptimaliseerde Workflow Integraties

Efficiëntie staat centraal in D5 Render 2.8 met nieuwe LiveSync-integraties voor Vectorworks en Rhino. Deze integraties zorgen voor realtime synchronisatie van modelbewerkingen, materialen en zichtvensters, waardoor naadloze updates en een ononderbroken workflow worden gegarandeerd en je creatieve proces soepel en efficiënt blijft.

Uitgebreide Asset Bibliotheek

Onze asset-bibliotheek is aanzienlijk uitgebreid, met meer dan 190 nieuwe modellen, waaronder bouwplaatsuitrusting, geanimeerde machines en voertuigen. Deze toevoegingen bieden een robuuste toolkit voor het creëren van gedetailleerde en dynamische projectvisualisaties, specifiek gericht op de behoeften van de bouwindustrie.

Nieuwe en Verbeterde Functies

  • Beeldhouwwerk en PBR stijlen voor 'Tekst naar 3D': Nieuwe stijlen toegevoegd om het detail en de realiteit van tekstgebaseerde 3D-modellen te verbeteren.
  • Geoptimaliseerde AI voor een naadloze interactie: Gebruikt beeldanalyse technologieën om naden verticaal, horizontaal of in beide richtingen te bepalen en te verwijderen.
  • Transparantiekaart voor Displacement Materiaal Template: Stelt je in staat om het snijden van materialen nauwkeurig te regelen, waardoor ongelijke en holle effecten op heggen, hekken, bamboe weefoppervlakken en meer kunnen worden bereikt.
  • Real-Time AO aanpassingen: Verhoog de details direct in de viewport met de nieuwe "AO Overlay in Preview" functie, te vinden onder Effect > Stijl. Deze tool stelt je in staat om de intensiteit van omgevingsocclusie (AO) in realtime aan te passen, waardoor postproductie software niet meer nodig is. Het stroomlijnt je workflow, vermindert de export tijd en verhoogt de efficiëntie, waardoor ontwerpers de AO-effecten direct kunnen afstemmen voor meer detail en diepte.

Prestatieverbeteringen

D5 Render 2.8 bevat verschillende optimalisaties om een soepelere rendering-ervaring te garanderen:

  • Minder geheugengebruik: Geoptimaliseerde beeldrendering-algoritmen minimaliseren het piek geheugengebruik, waardoor de kans op crashes wordt verminderd.
  • Verbeterde gebruikerservaring: Ontworpen met de gebruiker in gedachten, beschikt D5 Render 2.8 over community-gedreven taalpakketten, verbeterde gizmo-rotatie en aanpassingen van de muissnelheid in navigatiemodi, waardoor je ontwerpproces soepeler en intuïtiever wordt.

Aanvullende Functies

  • Geüpgrade D5 Scatter: Toegevoegde Cull Effect om gebieden zonder verspreide planten/objecten te definiëren en ondersteunt het opslaan van scatter-presets voor eenvoudig hergebruik.
  • Zichtbaarheidscontrole in videomodus: Toegevoegde zichtbaarheidsschakelaar voor modellen en lagen, waardoor keyframe-animaties kunnen worden getoond/verhuld.
  • Animatiecontroller voor modellen: Ondersteunt geanimeerde modellen in videomodus, wat dynamische presentaties verbetert.

D5 Render 2.8 is nu beschikbaar voor download! Verken onze nieuwste functies en verbeteringen en ontdek hoe ze je renderprojecten kunnen verbeteren. Download D5 Render 2.8 en ervaar de geavanceerde tools uit de eerste hand.

Aan de slag met D5 Render

Voor ontwerpers die grenzen willen verleggen.

Probeer gratis