4 redenen om te kiezen voor D5 Render voor landschapsarchitectuur

Voor landschapsarchitecten is realtime rendering van cruciaal belang voor een vlotte workflow. Gelukkig heeft D5 Render alles in huis om je daarbij te helpen. Ontdek hier vier redenen om te kiezen voor D5 Render bij je volgende landschapsproject.

Gepubliceerd op 
26/6/2024
© A R C H I T I S S

“Als landschapsarchitecten richten we ons op de inrichting van natuurlijke elementen in en rondom infrastructuur en gemeenschappen. We verhogen hiermee de leefbaarheid en functionaliteit van de ruimte, en dragen bij aan het oplossen van uiteenlopende problemen voor de bewoners”, aldus Dr. LANDSCAPE.

“Daarom integreren we bij het modelleren van onze ontwerpen vaak realtime rendering. Daardoor experimenteren we met verschillende plantensoorten, materialen en lichtomstandigheden”, vervolgt Dr. LANDSCAPE.

De realtime raytracing-technologie achter D5 Render presenteert landschapsprojecten nauwkeurig en op een realistische manier. Doordat D5 Render compatibel is met programma's als SketchUp, Rhino, Revit, 3ds Max, Archicad, Cinema 4D en Blender, kunnen ontwerpers weloverwogen beslissingen nemen over de plaatsing van elementen in hun ontwerpen.

Waarom D5 voor rendering van landschapsarchitectuur?

1. Gevarieerde landschapsmodellen van hogere kwaliteit

Dezelfde set vegetatie-elementen werkt niet voor projecten in verschillende regio's of zelfs landen. Het is belangrijk om rekening te houden met de specifieke behoeften van de locatie.

Gelukkig biedt D5 meer dan je ooit zou kunnen wensen: 3800+ modellen van struiken, loofbomen, palmbomen, kruiden, klimplanten, gewassen, gras, stenen en gevallen bladeren. Er is ook een speciale categorie met landschapselementen, waaronder siertuinverlichting en diverse tuinmeubelen om de buitenruimte aan te kleden.

Wat echt indrukwekkend is, zijn de gegenereerde klimplanten in D5. Hiermee creëer je automatisch weelderige en dichte begroeiing. D5 biedt 6 klimplantmodellen in de bibliotheek die automatisch langs een muur kunnen groeien. Kies het type dat je nodig hebt en plaats het verticaal tegen een modeloppervlak. 

2. Efficiënte tools om tijd te besparen

D5 Render heeft niet alleen een bibliotheek met meer dan 3.500 vegetatie-assets, maar biedt ook handige tools om je workflow te versnellen, zoals brush, scatter en path. Met deze gereedschappen plaats je moeiteloos diverse assets in één keer en creëer je complexe, organische landschapsontwerpen in een mum van tijd.

3. Snelle landschapsweergaven

“Het maken van realistische planten in Lumion kost veel tijd en het gerenderde beeld kan afwijken van de preview”, aldus Tengtou Landscape. “D5 Render is een revolutie op dit gebied. Zodra je een boommodel plaatst, heb je een prachtig exemplaar dat je niet hoeft te finetunen. En het gerenderde beeld is nagenoeg identiek.”

© Villa Petricor | Architect: CO-LAB Design Office | Render: Taha Furkan Dağ

4. Output renderen in enkele minuten

Dankzij de geavanceerde GPU raytracing-technologie van D5 Render kunnen landschapsontwerpers en visualizers hun ontwerpen in een mum van tijd bewonderen. Zo bespaar je kostbare tijd in je ontwerpproces.

Optimaliseer ook jouw ontwerpproces dankzij D5 Render en creëer vlotter, sneller en makkelijker de mooiste landschappen en renders. Probeer het zelf!

Aan de slag met D5 Render

Voor ontwerpers die grenzen willen verleggen.

Probeer gratis